Prajitura cu gratar

de babi5 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 5051 vizualizari

 

Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr margarina (sau140 gr untura)
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • putin lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem (450 gr)
  • 9 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 ml rom
  • zahar vaniliat
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratar:

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca  este necesar.

Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe  care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie  de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de  gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le  asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la  final.

In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.

O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti o prajitura betivana, adica sa o stropiti cu rom, puteti sa faceti un sirop cu zahar si sa adaugati esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

21.04.2013, 10:41

crisulina chiar este foarte ,foarte buna ,indrazneste !! fa-o si-mi spui dupa aceia ..oricum iti multumesc de aprecieri

diaconta 1

21.04.2013, 13:21

ce prajitura buna

babi5 1

21.04.2013, 13:45

multumesc de aprecieri diaconta chiar este foarte buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de caise